Op woensdag 29 november 2023 kregen we het bezoek van Mr Jayaraman

Hij is zaakvoerder van Sristi Bio-sciences private ltd. in Hyderabad,  een bedrijf met verschillende takken in onderzoek en productie van natuurlijke geneeskunde, voornamelijk ayurveda.

 Vorig jaar heeft hij bij de Sevapur biodynamische boeren zaden geleverd voor de teelt van verschillende geneeskrachtige planten die gebruikt worden in de ayurveda.

Zijn bedrijf zorgt verder na de oogst voor de verwerking en het op de markt brengen van de producten. Voor Inba Seva Sangam is dit een hele stap in de goede richting van zelfredzaamheid. De boeren beslissen welk gedeelte van hun land gebruikt wordt voor Stristibio en de rest voor eigen gebruik of de lokale markt.

Perumal behartigt de belangen van Inba Seva Sangam als secretaris en is contactpersoon voor Sristi Bio als tussenpersoon voor alle bioboeren in de Kadavurvallei, die mee in dit project gestapt zijn.

De meisjes van de Annai Leaschool hebben geholpen met het verpakken van de wortels van de Ashwaganda en zijn daarmee in de krant verschenen.

Sristi bezorgt ook kleinschalige projecten om inkomen te bezorgen aan de vrouwen als op het veld geen werk is.

Er wordt plantaardige lijm verwerkt, geneeskrachtige bessenjam gemaakt en in de Theobakery wordt ook biobrood gebakken, speciaal voor diabetespatienten.