Tamil Nadu is ongeveer gelijktijdig met België in lock down gegaan en zij beleven dit nog steeds.

Rond Sevapur op het platteland is er bijna geen besmetting , slechts een enkeling . In de stad Chennai blijft de toestand zeer ernstig . Er mag alleen met bijzondere toestemming gereisd worden. Perumal is nu pas na 6 maanden vanuit Chennai naar Sevapur kunnen reizen en in quarantaine.

De lock down regels zijn streng. Er zijn wel een aantal versoepelingen. In beperkte mate is werk toegestaan.

De landbouwers kunnen bvb 100 dagen op het jaar werken, dwz een tiental dagen per maand. Voor elke gewerkte dag ontvangen ze 230 roepie.

Officieel komt er tot september geen heropening van de scholen. Onofficieel niet voor december!!!

Vooral voor de meisjes is het nadelig dat ze zo lang de school moeten missen. De kans bestaat dat ze niet meer naar school gaan na zo een lange onderbreking. Ze worden
ingeschakeld in het huishouden of werk, of worden
uitgehuwelijkt.

In het project worden zowel jongens als meisjes opgevolgd door de leerkrachten. Te jonge huwelijken worden ten stelligste afgeraden.

In inba seva sangam is een deel van het personeel aan het werk gebleven. Zo zijn er verschillende dringende herstellingen uitgevoerd aan de school, hostels en guesthouse.

72 studenten die nu thuis in grote nood leven, ontvangen een voedselpakket op regelmatige basis vanuit inba seva sangam. Ze ontvangen dan 10 kg rijst en 5 kg bloem, dit zolang de nood er is. Ook elk gezin van Sevapur en Vinobajipuram, samen 260 families en een tiental families in Kadavur ontvangen 5 kg rijst en 1 kg groenten.

De petekinderen zijn op regelmatige basis in contact met hun leraars via telefoon of via huisbezoeken en waar mogelijk wordt er online les gegeven in Tamil, Engels en andere vakken dit voor 10th, 11th, en 12 th standard. Daarvoor moet het gezin uiteraard over een smartphone beschikken.

Het dagelijks bestuur is terug in de mogelijkheid om live te vergaderen in Sevapur, daardoor kunnen de testen en afspraken doorgaan voor de toelating van de nieuwe studenten voor de 6th standard. De Annai Leaschool is heel populair en veel kinderen zijn kandidaat om er school te lopen.