Foto’s 2021

Door een schenking van het cauvery AYYA college in Trichy en dhr. Neelakandan van de board konden 10 sets van degelijke banken aangekocht worden voor de BD school voor 25 a 30 studenten. Verder zie je op de foto’s de studenten aan het werk op de velden en met het vee.

De jongens en meisjes van de hostels beginnen de dag met yoga op het dak van de guesthouse en het meisjeshome en dit om 6 uur s’morgens.

Einde september werd het 7 de nieuwe schooljaar van de BD school ingewijd in aanwezigheid van Jakes Jayakaran, stichter van de school, de 20 studenten, organische boeren en de gemeenschap van Vinobajipuram. Brother Jakes en anderen zegenden de studenten. Tevens hebben ze bomen geplant omdat er veel regen gevallen was.

Van 16 tot  19 november gaf Jakes Jayakaran, de stichter van de BD school, theorie en praktijk lessen aan de studenten. Aan bod kwamen oa compost maken, BD preparaten maken (BD500), CPP (cow pat pit) preparatie en  spray over het land, de plantkalender, het geo park, astronomie, antroposophie, ea.

Naar jaarlijkse gewoonte stonden we dit jaar ook op de wereldmarkt van Sfinks festival met onze hebbedingen kraam. Een kleinere versie dan andere jaren, maar niet minder intens. Een blij weerzien met feestende mensen. En dat er gefeest werd..

Foto’s 2020

Op 30 september werd het overlijden van Lea Provo herdacht aan haar graf. Een beperkt gezelschap nam deel door de corona maatregelen. Oud studenten schonken notaboeken.

Maandelijks ontvangen 90 gezinnen voedselhulp, gezinnen die het echt nodig hebben :  rijst, granen, olie, groenten, bessen worden aan huis geleverd.

Met de subsidies van Boechout en Hove werden volgende werken uitgevoerd

Nieuwe extra rookloze ovens

Bij het pc lokaal werden batterijen geïnstalleerd om stroomonderbreking te voorkomen. (UPS uninterrupted powersupply)

Het dak van de polyvalente zaal werd hersteld alsook het dak van de guesthouse.

Het dak boven de nieuwe studiezaal op het dak van het meisjeshostel werd gebouwd

Uitrusting en verfraaiing van de wetenschapslokalen, het pc lokaal en het auditorium, ook met nieuw meubilair.

Herstel van de omheining rond het graf van Lea.

Een omheining rond het meisjeshome, zodat ze veilig in het hostel kunnen verblijven. Er worden later ook nog bomen aangeplant.

In september legden de studenten van de bio dynamische landbouwschool hun theoretisch en praktisch examen af.

De leerkrachten komen dagelijks werken in de nieuwe school groentetuin. Ze leren ook het biodynamisch preparaat BD500 te maken.

Sinds half maart is de Annai Lea school gesloten door de lock down, en verblijven de kinderen thuis.

De leerlingen krijgen dagelijks online cursussen.

En zij die geen toegang hebben tot internet worden aangemoedigd om op TV de cursussen van de regering te volgen. Ook krijgen deze leerlingen aan huis les.