De “Forestdepartment” van Tamil Nadu heeft in samenwerking  met Inba Seva Sangam gezorgd voor de aanplanting van duizenden bomen, verschillende soorten, zodat de corridor voor de Slender Lorry, die nu beschermd is, volledig aansluit en heel wat barre gronden aangeplant zijn.

Getuigenis

Bij ons bezoek in november aan Sevapur ontmoetten we tijdens het bomenplanten in de toontuin mevrouw Kannamal.  Ze was op bezoek bij haar familie in Sevapur omwille van Diwali, het lichtfeest.

Haar verhaal was boeiend en interessant. Als jong meisje vanaf 2008 heeft ze als petekind de Annai Leaschool gevolgd. Haar meter heeft haar in staat gesteld om verder te studeren. Ze volgde een opleiding verpleging. Ze leerde haar man kennen en volgde hem naar Punjab in het noorden van India. Ze kregen een zoontje en toen werd ze weduwe.

Na een sollicitatie in Uttar Pradesh, in het noordoosten van India, bij de Nepalese grens, kon ze aan de slag als verpleegster. Ondertussen heeft ze, als alleenstaande vrouw met een zoon, zich opgewerkt tot  verantwoordelijke van de verpleegstersschool in Lucknow.

Bronnenbezoek

Alleen maar blije gezichten van de boeren. Door het boren van nieuwe putten of doorboren van de oude lang leegstaande open putten is er dank zij de subsidie van de Koning Boudewijnstichting een nieuw elan in de projecten. Sommige boeren hadden op een half jaar tijd al twee oogsten. Alle groepen rond één put, tussen 10 en 14 boeren, hebben gezamenlijk een rekening geopend waarop ze 100 roepie per maand storten voor onderhoud van hun put. Inba Seva Sangam heeft ondertussen ook een bestelling binnen van planten als Moringa, amla enz… voor ayurvedische bedrijven, zodat boeren ook daar kunnen mee instappen. 

 En in Vinobajipuram wordt het water tot aan de huizen gelegd door de regering en zullen de straten nadien ook verhard worden.