Verslag over het bezoek van Thangapandian en Selvie aan Sawes

Begin oktober 2023 mochten we bezoek ontvangen uit Sevapur. Wederzijdse contacten en uitwisseligen zijn zo stimulerend.

Thangapandian is actief lid van de board en geeft les in de Annai Lea school en BD school. Hij richtte Theo’s bakery in, het multimedialokaal en nog andere projecten.
Selvie is geboren in Sevapur. Haar ouders zijn bekwame en enthousiaste boeren die een voorbeeldfunctie hebben. Zij waren actieve deelnemers aan het waterproject dit jaar.

Selvie is afgestudeerd van de eerste batch aan de BD school en heeft zich ondertussen bekwaamd in het spreken voor grote groepen en maakt internationale reizen om te spreken op conferenties over bio dynamische landbouw.

Zij kwamen speciaal van de internationale conferentie in Dornach, Zwitserland in het Goethenianum, het antorposofische cenntrum van de Steinervereniging, doorgereisd naar Boecout om Sawesleden te ontmoeten.

We vonden snel enkele interessante activiteiten om 3 dagen te vullen. De jaarmarkt in Boechout met veemarkt is al een belevenis op zich. We bezochten het deeldepot waar allerlei gereedschap en toestellen kunnen uitgeleend worden, alsook de fietsherstelplaats van de Maanwandelaars.

In Ranst bezochten we Sanguisorba, een kruidenkwekerij die levert aan sterrenschefs. Bart Belmans gaf deskundige uitleg. Een bezoek aan Antwerpen mocht niet ontbreken. Verder werd ook in Wommelgem het Lea Provopad bewandeld, en een een plukboerderij ‘Loof en bezen’ bezocht. Selvie als ‘cow wisperer’ communiceerde met de Boechoutse koeien.

Met een vracht nieuwe ervaringen vertrokken ze weer met de flixbus naar Zurich en verder met enkele vluchten naar India