Peterschappen

Word Peter/Meter

In Sevapur en Vinobajipuram en 67 andere dorpen worden de meest kansloze en arme kinderen geselecteerd voor peterschappen in België, Frankrijk, Zwitserland, en Duitsland. Elk kind van de 180 heeft zijn eigen dossier. Elk jaar krijgen de peters en meters een handgeschreven brief met vertaling, een foto en een tekening van hun petekind. Ze worden van nabij opgevolgd in hun studies. Regelmatig is er ook studieoriëntering. Wie dit wenst kan zijn/haar petekind ook verder sponsoren tijdens de hogere studies.

De kinderen krijgen kledij, sandalen, een slaapmatje en dekentje, voedsel, medicijnen, verzorgingsproducten zoals tandpastapoeder, haarolie, zeep ea, een koffer, studiegeld, boeken en schriften, uniform, deelname aan uitstappen. Ze kunnen deelnemen aan hobbyclubs zoals ecoclub, Engelse club, natural food camp. Zij groeien op in de natuurlijke omgeving van Sevapur in een meisjes- of jongenshome. In het verlof kunnen ze ook deelnemen aan kampen of uitstappen.

Door peter te worden van een kind, geef je jouw petekind een hele waaier van mogelijkheden tot ontwikkeling, gebaseerd op de filosofie van Gandhi en Lea. Hierdoor ontsnapt hij aan de kringloop van armoede en  verandert zijn toekomst in positieve zin, hij maakt ook meer kans om werk te vinden in de toekomst.  Tegelijkertijd krijgt ook de hele dorpsgemeenschap meer kansen.

Voor €25 per maand of €300 per jaar kun je een petekind laten groeien naar geluk.

Er zijn ook nog andere mogelijkheden tot (gedeeltelijke) sponsoring zoals:

-……maaltijden : 10 euro per maand

-……schoolgerief : 5 euro per maand

-……medische zorgen : 8 euro per maand

-…… duo peterschap : 15 euro per maand

Ook een eenmalige gift voor de kinderen is welkom.
De giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro en kunnen worden gestort op rekeningnummer
BELFIUS : BE65 7895 1254 6196 BIC : GKCCBEBB van Sawes.

Voor opname in testament neem contact op met uw notaris of contacteer Mieke Van der Auwera via [email protected]