Theo’s bakery

Begin oktober 2021 werd Theo ’s bakery ingewijd in Sevapur, Zuid India. De bakkerij draagt de naam ‘Theo’s bakery’ als eerbetoon aan Theo Nuyts (+2021), voor zijn inspirerende inzet voor de projecten van Lea Provo te Sevapur. Na zijn 80ste reisde hij 4 maal naar deze projecten, 1 van de weinige Gandhiaanse projecten nog in werking. Hij liet er een diepe indruk na door zijn inzet en betrokkenheid. De vredes- en natuur idealen, de ‘uplifting of the poor’ stemden met hem overeen. Hij was oa een voorbeeld voor de jongens in de hostel door zijn sportieve prestaties. Via hem werden er vanuit Aros ook bvb. twee tractoren gesubsidieerd en de aanplanting van bomen, irrigatie, aanleg van een wasplaats en studieruimte aan het meisjeshome.

In februari 2020 diende Theo Nuyts een aanvraag in bij Aros voor subsidies voor een bakkerij in de Annai Lea secundaire school van Sevapur. Het idee kwam van hem en werd enthousiast onthaald in de school. Postuum werden deze subsidies goedgekeurd.

Door corona bleven de scholen echter meer als een jaar gesloten. Pas in september 2021 gingen ze terug open en is men met volle moed begonnen aan de inrichting van deze bakkerij, die dient ter opleiding van de middelbare school studenten. De bakkerij voorziet de hostels ook van brood, cakes en koekjes. Tevens bezorgt de bakkerij een inkomen voor de school door de verkoop.

De bakkerij kan dagelijks 50 broden, 200 cakes, 25 bladerdeeggebakjes en 5 kg koekjes produceren. Thanga Pandian die de werken leidde met een team van Inba seva sangam (Organisatie voor vreugdevol dienen) meldde dat ze gedreven werden door de energie van Theo. De werken schoten snel op. Dr. Perumal, directeur van de bio dynamische landbouwschool laat weten : Brother Theo’s ziel en sportieve geest zijn heel levendig in onze organisatie te Sevapur aanwezig.