Onderwijs en opvoeding

Sinds 1986 zet SAWES zich in voor onderwijs en opvoeding van een 300-tal kinderen van arme komaf. Vaak zijn het wezen of halve wezen, die we in het Foster Children Scheme (FSC) dankzij de sponsoring door Europese en Indische peters en meter kunnen ondersteunen. Ondertussen hebben we  twee homes en 2 scholen opgericht.

Home

Er is een jongenshome waar tot 100 jongens terecht kunnen en een meisjeshome waar tot 120 meisjes terecht kunnen tot hun 17 jaar.

De Annai Lea High School

In 2003 werd de school aanvankelijk opgericht als basisschool. Na enkel jaren startte de overheid zelf een basisschool vlakbij, waardoor we minder noodzakelijk werden. Onze school werd vervolgens omgevormd tot een middelbare school. Ondertussen kunnen hier een 200-tal kinderen studeren en een officieel diploma middelbaar onderwijs halen dankzij de staatsexamens. 

Balwadi in Vinobajipuram

Balwadi is een kleuteropvangklas waar de kleintjes terecht kunnen. We merkten dat vele moeders overdag geen tijd hadden om te gaan werken, omdat ze voor de kinderen moesten zorgen. Door deze kleuterklas op te richten, hebben de moeders overdag de handen vrij, waardoor ze betalend werk kunnen verrichten en hun levensstandaard zo kunnen verbeteren.