Peterschappen

SAWES steunt elk jaar ongeveer 300 jongens en meisjes uit arme middens in India. De kinderen zijn vaak (halve) wees, en kunnen dankzij onze peters en meters uit België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland terecht in een veilig huis en nog belangrijker; op school. 

Een kind voor 1  jaar steunen, kost 300 euro of 25 euro per maand. Dit bedrag wordt gebruikt voor de vergoeding van hun opvoeders en leraren, en andere noden in het jongens- en meisjeshome. De opvolging van dit project gebeurt 100% door vrijwilligers, waardoor elke euro rechtstreeks bij de kinderen in Sevapur terecht komt. 

Momenteel hebben we peters en meters voor 150 meisjes en jongens, de overige 150 worden gefinancierd door andere kanalen. Zo zijn we ook heel actief bezig met subsidieaanvragen, en proberen we ook elk jaar enkele gemeentebesturen mee te nemen in ons verhaal – om nog meer kinderen te kunnen steunen.

Elk jaar bezoekt ons team het project in Sevapur. Zo blijven we altijd zeer goed op de hoogte van de situatie, en krijgen we ook een gedetailleerd beeld van hoe de financiering zo efficiënt mogelijk gebruikt kan worden. We staan heel het jaar door in nauw contact met de opvoeders en leraren, en kunnen zo de situatie op de voet volgen, tips geven, en ondersteunen waar nodig.

Ook onze peters en meters krijgen elk jaar een brief of een tekening van hun mete- of petekind. Sawes zelf stuur 2x per jaar een nieuwsbrief uit met updates, maar nog veel regelmatiger te volgen via Facebook 

Giften van meer dan 40 euro per jaar zijn fiscaal aftrekbaar dankzij een certificaat.